Leestijd 1 - 2 min
Oud-leerling Youri over zijn schooltijd op De Korenaer Strausslaan:
“Als je je passie ontdekt, dan vind je ook de motivatie om er vol voor te gaan”
Youri (20) was als kind altijd met computers bezig. Geen wonder dus, dat hij nu als IT-specialist aan de slag is. De oud-leerling van De Korenaer Strausslaan wordt door zijn werkgever gedetacheerd bij bedrijven. “Ik heb het heel erg naar mijn zin!”

Nadat Youri zijn diploma haalde aan De Korenaer Strausslaan, deed hij de mbo-studie ICT Beheerder op niveau 4 bij het Summa College. Dankzij zijn voorkennis en ruime ervaring “fietste” hij daar snel doorheen. Sterker nog: hij deed de studie in twee in plaats van de drie jaar die ervoor staat, dit was nog nooit voorgekomen.

Uitblinkersnominatie

Sneller studeren was mede reden voor een prachtige nominatie als uitblinker voor de ‘Summa Ster’. Zijn docent schreef waarom: ‘Om als 18-jarige binnen te komen en dan in zo’n korte tijd laten zien dat je al bijna klaar bent voor het beroep, is knap.’ Dat was een mooie opsteker voor Youri, maar toch deed hij vooral op zijn vórige school al veel zelfvertrouwen op.

Gegroeid in communicatie

“Ik heb eerst twee jaar op ‘t Antoon Schellenscollege gezeten en kwam in de derde op De Korenaer Strausslaan”, vertelt Youri. “Door mijn autisme kon ik extra begeleiding goed gebruiken. Ik heb vooral geleerd om veel beter te communiceren. Ik ben nog steeds niet héél erg op de voorgrond, maar ik ben ook zeker geen stille jongen meer.”

"Op school ben ik geholpen om te ontdekken wat ik wilde gaan doen"

Verder leren in de praktijk

Als cloud consultant helpt Youri organisaties om in de cloud te gaan werken en hun data online op te slaan. Hij vindt het een superleuke baan. “Ik heb wel even gedacht aan het hbo nadat ik mijn mbo-diploma had gehaald, maar ik leer liever in de praktijk dan op school”, vertelt Youri. “Via mijn werk haal ik nu certificaten en ontwikkel mijzelf in mijn eigen tempo.”

Vind je passie

Wat hij de huidige leerlingen van De Korenaer Strausslaan zou willen meegeven? “Ik wist dat ik ‘iets’ in de IT wilde, maar wat precies? Geen idee. Op school ben ik geholpen om te ontdekken wat ik wilde gaan doen. Als je je passie ontdekt, dan vind je ook de motivatie om er vol voor te gaan.”

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel

De Korenaer Strausslaan

Strausslaan 1

5653 AJ  Eindhoven

Tel.: 040 - 259 54 44

@: korenaer.sl@aloysiusstichting.nl

Postadres:

Postbus 4010

5604 EA  Eindhoven