Leestijd 1 - 2 min
“Geleerd om door te zetten, ook als het eens tegenzit”
Bij Heesbeen Attractieverhuur in Nuenen kunnen ze hem echt niet missen. Op Vincent kun je bouwen, hij steekt de handen uit de mouwen en is superhandig. Hij let op de veiligheid en kent het bedrijf na een aantal jaren door en door. Toch maar mooi dat hij bij Heesbeen kon blijven, na een succesvolle stage in zijn laatste jaar op De Korenaer Strausslaan.

“Ik heb een leuke tijd gehad op De Korenaer”, vertelt Vincent enthousiast. “Ik heb op school vooral geleerd om door te zetten, om niet op te geven als het eens tegenzit met het werk.”

"Al snel in de gaten dat Vincent gouden handjes heeft"

Leren werken in het ATC

In het Arbeidstrainingscentrum (ATC) van de school had arbeidstrainer Jan Driessen al snel in de gaten dat Vincent ‘gouden handjes’ heeft. “Vincent had echt moeite met lezen en schrijven. Maar hij heeft hier zijn heftruck- en reachtruckrijbewijs gehaald en later ook zijn rijbewijs auto-met-aanhanger. Zó knap van hem. Daar ben ik echt trots op.”

Al die dingen komen Vincent nu heel goed van pas. Zijn werkgever Heesbeen verhuurt attracties door heel Nederland – van springkussens tot draaimolens - en bij dit bedrijf doet Vincent van álles. Hij beheert het magazijn, brengt attracties weg en ondersteunt waar hij kan. “Ik ben na mijn laatste stage gebleven en werk hier nu een jaar of drie.”

"Na mijn stage gebleven en ik werk hier nu een jaar of drie"

Tip?

Heeft Vincent een tip voor leerlingen die nu naar het voortgezet speciaal onderwijs gaan? Jazeker. “Doe gewoon waar je goed in bent en geef nooit op!”

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel
relevante categorieën aansluiting arbeidsmarkt, vso, werknemersvaardigheden

De Korenaer Strausslaan

Strausslaan 1

5653 AJ  Eindhoven

Tel.: 040 - 259 54 44

@: korenaer.sl@aloysiusstichting.nl

Postadres:

Postbus 4010

5604 EA  Eindhoven